Wetgeving
Documenten
FAQ
-
Wat is AEEA?
AEEA is de Nederlandstalige term die staat voor 'Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten'.
AEEA omvat volgende apparaten:
- Grote huishoudelijke apparaten
- Kleine huishoudelijke apparaten
- IT- en telecommunicatieapparatuur - met en zonder CRT-schermen (beeldbuishoudende schermen)
- Consumentenapparatuur - met en zonder CRT-schermen (beeldbuishoudende schermen)
- Lichtarmaturen
- Gasontladingslampen
- Elektrische en elektronische gereedschappen
- Speelgoed, apparatuur voor sport en ontspanning (bijvoorbeeld spelconsolles,...)
- Medische hulpmiddelen (bijvoorbeeld scanners, labotoestellen,...)
- Meet- en controle-instrumenten (bijvoorbeeld stuurkasten, opbouwborden,...)
- Automaten - met en zonder koelfunctie (bijvoorbeeld airco's, frigo's, diepvriezers,...)
- Wat is WEEE?
WEEE is de Engelstalige term die staat voor 'Waste Electrical and Electronical Equipement'. Vrij vertaald 'afgedankte elektrische en elektronische apparaten'.
- Mijn onderneming heeft AEEA?
Wat hiermee te doen? U kan dit steeds zonder voorafgaande afspraak leveren op ons bedrijfsterrein te Gellingen tijdens onze openingsuren. Indien gewenst kunnen wij het ook laten ophalen door een erkende ophaler.
- Recycleert ABa recycling enkel voor bedrijven?
Nee, uiteraard kan elke particulier zijn elektrische en elektronische apparatuur afleveren op ons bedrijfsterrein te Gellingen.
- Moet mijn bedrijf veel AEEA hebben om bij ABa recycling terecht te kunnen?
Nee, u kunt bij ons zowel 1 stuk of meerdere containers afleveren, en dit dagelijks, wekelijks, maandelijks of slechts éénmalig.
- Waar naartoe met medische apparatuur?
Ook medische apparatuur wordt door ABa recycling gerecycleerd. Vóór de levering of ophaling moet alles wel door de klant of door een erkende instelling worden gedesinfecteerd om de veiligheid van onze medewerkers te kunnen garanderen.
- Wat met oude pc's en laptops?
Deze kunnen afgeleverd worden op onze site of na overleg met ABa recyling kunnen wij deze ook laten ophalen door een erkende ophaler.
- Wordt alle data van oude pc's en laptops verwijderd wanneer deze gerecycleerd worden?
Dank zij onze ervaring en onze shredderprocedures kunnen onze klanten er 100% op vertrouwen dat er geen persoonlijke of andere gegevens meer op de tweedehands markt terecht komen en ABa recycling zal ook, indien gewenst, een vernietigingsattest afleveren.
- Waarheen met winkelinstallaties, server rooms, kantooropruimingen?
ABa recycling is vergund voor de demontage, inzameling en verwerking van AEEA en alle kunststof- en metaalfracties. Elk project wordt individueel geëvalueerd om alzo de nodige veilige werkomstandigheden te garanderen en een passende prijsofferte te kunnen maken. Ons personeel is met een VCA**-certificaat vergund. Dit certificaat garandeert u dat ABa recyling de activiteiten veilig zal uitvoeren.
- Wie te contacteren bij opruiming binnen uw bedrijf?
ABa recycling is 24/24 en 7/7 bereikbaar op het nummer +32 (0)498 60 49 09 of via email info@abarecycling.be
- Wat kost het me?
ABa recycling zorgt voor een duidelijke prijsofferte zodat er geen verrassingen meer zijn voor de klant. De opbrengst of kost is afhankelijk van het type opdracht of goederen.
- Hoe groen is ABa recycling?
ABa recycling zorgt voor de nieuwe grondstoffen van morgen. Wij zorgen ervoor dat de aangeleverde toestellen op de meest milieuvriendelijke manier worden verwerkt binnen de Europese wetgeving én met de hoogst mogelijke recyclagegraad.
- Wat is het verschil tussen een elektrisch apparaat en een elektronisch apparaat?
Een elektrisch apparaat werkt op 220V en bevat meestal een elektrische motor of verwarmingselement. Het verbruik is dan ook relatief hoog: van 500 tot 3000 Watt. (Een normale lamp verbruikt 60 W per uur). Sommige werken op 12V, denk maar aan stofzuigers voor de auto.
Een elektronisch apparaat werkt op lage spanning: 1,5 tot 5V en bevat elektronische schakelingen of microprocessoren met een héél laag verbruik.
-
Wat is het "Cradle to Cradle" principe (C2C)?
De kern van Cradle to Cradle ligt in het concept = "afval is voedsel".
Alle gebruikte materialen zouden na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet om er een ander product mee te maken. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen zijn. Alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn. Deze kringloop is dan compleet ... en afval is de grondstof voor nieuwe producten. Deze duurzame aanpak bestaat uit de ontwikkeling via innovatie en onderzoek van manieren waarbij de huidige generatie in haar noden voorziet, zonder de mogelijkheden voor de volgende generatie te beperken.
De drie basisregels van Cradle to Cradle principe zijn:
- Afval = voedsel
- Zon = energiebron
- Respect voor Diversiteit
Offerte
Top